Nieuwsberichten

Partnership Talking Traffic en Dutch mobility innovations

18 september 2018

Mobidot is toegetreden tot het Partnership Talking Traffic. Via het Partnership wil Mobidot nieuwe ITS diensten ontwikkelen en ontsluiten en de landelijke uitrol van nieuwe functies voor fietsers versnellen zoals automatische groenaanvraag bij verkeerslichten. Meer informatie hier.

Nieuwe gegevensbron voor mobiliteitsgedrag

1 juli 2018

In een gezamenlijk initiatief met Kantar en DAT.Mobility heeft Mobidot een nieuwe gegevensbron voor mobiliteitsgedrag gelanceerd: het Nederlands Verplaatsingspanel (NVP). We bouwen aan een representatief panel van tenminste 20.000 Nederlanders. Hun mobiliteit wordt continu nauwkeurig vastgelegd. Deze mobiliteitsinformatie combineren we met relevante achtergrondkenmerken. Het NVP biedt daarmee een unieke, grootschalige en actuele database van persoonlijk vervoersgedrag in Nederland.Voor meer info lees hier.

EMPOWER toolkit gelanceerd

4 juni 2018

Mobidot heeft samen met de projectpartners het Europese Horizon2020 onderzoeksproject EMPOWER succesvol afgesloten. Hierbij is de EMPOWER-toolkit gelanceerd met alle resultaten van het project. De toolkit biedt een scala aan praktische richtlijnen, casestudy's en hulpmiddelen om conventioneel autogebruik te reduceren door duurzame vervoerskeuzes te stimuleren.

Mobidot klaar voor AVG

13 februari 2018

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Omdat we privacy en goed datamanagement belangrijk vinden hebben we hierop vooruitlopend een functionaris gegevensbescherming aangesteld en hebben we ons privacybeleid geactualiseerd.

Derde editie Fiets Telweek gestart

18 september 2017

Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert Mobidot samen met haar partners de Nationale Fiets Telweek. Dit grootschalige onderzoek heeft als doel het fietsnetwerk in Nederland te verbeteren. Hiervoor heeft Mobidot de vernieuwde Fiets tel-app uitgebracht, waarmee niet alleen fietsverplaatsingen van de deelnemers worden geregistreerd, maar ook de fietsbeleving wordt gemeten.

1 april 2017

In opdracht van NFP hebben we een handige app ontwikkeld voor registratie van woon-werk fietsverplaatsingen. Trappers is bedoeld voor werknemers, waarvan de werkgever is aangesloten bij het Trappers programma. Hiermee kan een werkgever fietsgebruik positief belonen op een fiscaal gunstige manier.

B-Riders App volledig vernieuwd

1 November 2016

B-Riders is een succesvol fietsstimuleringsproject in Noord-Brabant. Meer dan 5000 deelnemende Brabanders laten vaker de auto staan en pakken de fiets naar hun werk. Onze volledig vernieuwde B-Riders App coacht de deelnemers op een persoonlijke manier en beloond de keuze voor de fiets.

Project Spitsfietsen is begonnen

1 September 2016

In de regio Zwolle - Kampen zijn wij het fietsstimuleringsproject Spitsfietsen gestart. In het project worden forensen beloond wanneer zij tijdens spitstijden met de fiets reizen. In het project werken we samen met onze partners Goudappel Coffeng en Campagne. Het project, dat tot eind 2017 loopt, is onderdeel van Beter Benutten en wordt financieel ondersteund door de provincie Overijssel.

We bussen is gestart

27 juli 2016

In Noord-Brabant is het initiatief We bussen gelanceerd. We bussen wil automobilisten (in de spits) kennis laten maken met de bus als alternatief. Mobidot heeft de app van We bussen ontwikkeld en verwerkt de data binnen dit initiatief van de provincie Noord-Brabant en de OV-bedrijven Arriva en Hermes in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Meer info: brabant.nl

Mobidot presenteert zich voor IMMA opdrachtgevers

15 maart 2016

Mobidot heeft zich met haar samenwerkpartners gepresenteerd op de IMMA Show & tell markt IMMA. IMMA is een kwalificatie voor de organisatie van processen m.b.t. 0-meten, werven, volgen en belonen van deelnemers aan vraagbeïnvloedingsprojecten en verkeersonderzoeken vanuit de overheid. Wij zijn blij met de aandacht voor onze innovatieve oplossingen.

Mobidot kwalificeert zich voor IMMA

18 december 2015

Mobidot heeft zich met haar samenwerkpartners met vlag en wimpel gekwalificeerd voor IMMA. IMMA is een kwalificatie voor de organisatie van processen m.b.t. 0-meten, werven, volgen en belonen van deelnemers aan vraagbeïnvloedingsprojecten en verkeersonderzoeken vanuit de overheid. IMMA is een van de ITS-thema's binnen Beter Benutten.

Nationale Fietstelweek overtreft alle verwachtingen

21 september 2015

De eerste Nationale Fietstelweek heeft alle verwachtingen overtroffen: we hebben succesvol de verplaatsingsdata van de meer dan 55000 deelnemers verzameld!

Vijfde wave onderzoeksproject naar kwaliteit Smartphone data gestart

6 april 2015

Voor het derde opvolgende jaar is een drieweeks panelonderzoek gestart onder 300 respondenten naar de kwaliteit van Smartphone data voor mobiliteitsmonitoring. Het project wordt uitgevoerd samen met de Universiteit Twente en CentERdata.


Sesamo App voor panelonderzoek gelanceerd

1 februari 2015

Mede mogelijk gemaakt door Sensorcity Assen heeft Mobidot vandaag een nieuwe tool genaamd Sesamo gereleased naar de App store en Google Play. Sesamo is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van hoogwaardig panel-gebaseerd mobiliteitsonderzoek. Lees hier meer wat Sesamo kan.


GreenOwl app in de prijzen

16 december 2014

GreenOwl van Mobidot, Fourcelabs en Plan to Behaviour is winnaar geworden van het Utrechtse project Anders op Weg. GreenOwl probeert aan de hand van individuele reispatronen mensen on- én offline over te halen tot duurzaam, CO2-neutraal reisgedrag. GreenOwl krijgt € 30.000 om van de pilot een marktproduct te maken.

Meer info: Anders Op Weg website of Verkeersnet


Mobidot mede-initiatiefnemer Nationale Fietstelweek

20 november 2014

Fietsen is duurzaam en gezond. De fietsersbond heeft daarom samen met Mobidot, Keypoint en de NHTV het initiatief genomen om een Nationale FietsTelweek te organiseren. Dit doen we door op een eenvoudige en leuke manier zoveel mogelijk deelnemers via een app een meting uit te voeren. De fietstelweek van 2015 zal zijn van 15 tot 21 september 2015.

Meer info: www.nationalefietstelweek.nl


Mobidot wint prijs voor innovatieve mobiliteit

27 oktober 2014

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft de Paul Nouwen Award uitgereikt aan Neelie Kroes. Vervolgens kreeg Mobidot uit handen van Mevr. Kroes de Paul Nouwen aanmoedigingsprijs. Een overwinning voor disruptief denken en integraal nadenken over duurzame mobiliteit.

Meer info: www.paulnouwenaward.nlBezoek ons op de Dag van Verkeer en Mobiliteit

16 oktober 2014

Op do 27 november vindt weer de Dag van Verkeer en Mobiliteit plaats in het Expo Houten. Mobidot is hier natuurlijk ook bij. Bezoek onze stand 1.812 op de beursvloer of bezoek onze interactieve workshop Verplaatsingsgedrag in kaart. Voor meer informatie over het evenement kijk hier.


Routes App gelanceerd

1 oktober 2014

Mogelijk gemnaakt door de Provincie Gelderland heeft Mobidot samen met haar partner Moop Mobility Routes ontwikkeld. Routes is de slimme reishulp en persoonlijk dagelijkse reisdagboek voor reizigers. De App is gratis.

Meer info: www.verkeerskunde.nl


GreenOwl pilot van start binnen Anders op Weg Utrecht

3 september 2014

GreenOwl, het stimuleren van CO2-neutraal reisgedrag binnen bedrijven zal de komende 3 maanden worden uitgetest binnen Arcadis. Hiervoor is vandaag een Android beta-release van de GreenOwl App gelanceerd.

Meer info: Anders Op Weg


Mobidot medewinnaar Anders op Weg

15 april 2014

Binnen het Beter Benutten Midden Nederland programma Anders Op Weg is Mobidot geselecteerd om samen met haar partners Fourcelabs en Plan to Behaviour het GreenOwl concept daadwerkelijk te realiseren en als pilot in het najaar van 2014 uit te voeren. GreenOwl daagt, aan de hand van individuele reispatronen, mensen on- én offline uit tot duurzaam, CO2-neutraal reisgedrag. GreenOwl richt zich daarbij voornamelijk op bedrijven en haar werknemers.

Meer info: Anders Op Weg


Mobidot verhuist per 1 februari 2014

29 januari 2014

Mobidot betrekt per 1 februari een ander pand op het Business & Sciencepark te Enschede. We verhuizen van het Capitool 15 naar Hengelosestraat 511 ('het gebouw van Mazars'). Hemelsbreed een paar honderd meter en een mooie plek waar we de komende jaren vooruit kunnen.


Mobidot finalist Anders op Weg

2 december 2013

Tien bedrijven uit de creatieve industrie mogen aan de slag met hun innovatieve ideeën voor het oplossen van de verkeersdruk in Midden-Nederland. Zij zijn door de jury van de Economic Board Utrecht, de provincie Utrecht en een aantal grote Utrechtse bedrijven verenigd in de U15 gekozen tot finalisten van Anders op Weg. De finale is bereikt met de dienst GreenOwl. GreenOwl daagt, aan de hand van individuele reispatronen, mensen on- én offline uit tot duurzaam, CO2-neutraal reisgedrag. GreenOwl is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Fourcelabs en Plan to Behaviour.

Meer info: www.verkeerinbeeld.nl


SMART app gelanceerd in Enschede

9 november 2013

Een betere bereikbaarheid van de stad en de regio. En niet alleen door grote investeringen in asfalt. Op initiatief van de gemeente Enschede is gezocht naar een innovatieve, duurzamere en goedkopere oplossing om reisgedrag op een positieve manier te beïnvloeden. Met als resultaat: de SMART app. Vanaf nu kunnen reizigers in Enschede bewust en op maat reizen met de SMART app.

Meer info: www.enschede.nl, www.verkeersnet.nl

Persberichten

Mobidot wint Paul Nouwen aanmoediginsprijs

27 oktober 2014

Persbericht Neelie Kroes ontvangt Paul Nouwen award 2014.

Verkeersapp moet files verminderen

9 november 2013

Het TV-programma 1Vandaag heeft aandacht aan de SMART app van de gemeente Enschede besteed. Kijk dit onderwerp terug via Uitzending gemist.

Mobidot b.v.|Colosseum 44, 7521 PT Enschede|kvk 71668950|IBAN NL88RABO0180494422|E-mail: info@mobidot.nl
© 2013-2019 - Mobidot B.V.